
او جزو معدود افرادی است که بسیار سریع وارد بازار کار شد. وی در ابتدا در شرکت نتاسکیپ کار میکرد و پس از آن به فکر ایجاد شرکتی قانونی برای انتشار نسخههای مختلف فایرفاکس و دیگر محصولات فعلی شرکت موزیلا افتاد…
خانم وینفرد میتچل بیکر Winifred Mitchell Baker، مدیر شرکت موزیلا میباشد. او از اصلیترین مدیران اجرایی پروژه فایرفاکس بوده است و با تلاش فراوان او و تیم کاریاش یک نسخه متنباز از موزیلا اینترنت، به کاربران عرضه شد. این نسخه شامل مرورگر فایرفاکس و موزیلا Thunderbird که یک کلاینت برای ایمیل میباشد، بود.
بیکر، در سال ۲۰۰۵ جزو ۱۰۰ انسان تاثیرگذار در جهان، توسط مجله تایمز انتخاب شد. او جزو معدود افرادی است که بسیار سریع وارد بازار کار شد. وی در ابتدا در شرکت نتاسکیپ کار میکرد و پس از آن به فکر ایجاد شرکتی قانونی برای انتشار نسخههای مختلف فایرفاکس و دیگر محصولات فعلی شرکت موزیلا افتاد.
به طور حتم سابقه و تجربه بالای کاری او از عوامل پیشرفتش در این زمینه بوده است. البته طبق آمار جدید انتهای سال ۲۰۱۱ هنوز هم مرورگر مایکروسافت پیشتاز است اما مرورگرهایی مثل کروم و فایرفاکس هم شانس زیادی برای پیشرفت دارند. سایتlivemint.com، مصاحبهای را با ایشان انجام داده است که در ادامه آن را میخوانیم.
•افسانه و داستان شرکت شما از کجا آغاز شده و به چه صورت بوده است؟
اگر منظور شما نحوه شکلگیری موزیلا است که باید بگویم بیشتر افراد اطلاع دارند که تاسیس این شرکت به یکباره و بر اساس یک تصمیم ناگهانی نبوده است. من خیلی در این مورد فکر کردم که مکانی پایهگذاری شود تا به هر ترتیبی که امکان دارد از شرکت نتاسکیپ موفقتر باشد.
در زمانی که به فکر گسترش یک مرورگر جدید افتادم، میدانستم که رقیب اصلی من شرکت مایکروسافت و مرورگر اینترنت اکسپلورر خواهد بود. در آن زمان شاید از هر ۱۰۰ نفر، ۹۷ نفر از مرورگر مایکروسافت استفاده میکرد. مایکروسافت این نرمافزار را بخشی از سیستم عاملش کرده بود و هر کسی که ویندوز را نصب میکرد این نرم افزار هم روی سیستمش نصب میشد. چرا این شرکت این مرورگر را جزئی از سیستمعاملش کرده است؟ همین سئوال کار مرا بسیار سخت میکرد اما انگیزهام را برای پیروز شدن افزایش میداد.
•تعریف شما از یک مرورگر چیست؟
این سئوال بسیار گستردهای است که هر کسی میتواند تعریف متفاوتی را برای آن بیان کند اما به عنوان یک تعریف پایه میتوانم بگویم که یک مرورگر بخشی از یک نرمافزار است که میداند چگونه باید با یک سرور صحبت کند. او میداند که چگونه میتواند درخواست یک کاربر را که موجودی زنده است به یک سرور که ماشین است و جان ندارد منتقل کند و پاسخ را دوباره به کاربر انتقال دهد. من اعتقاد دارم که میتوان مرورگر را نوعی سیستمعامل پنداشت. چون تمام تواناییهای یک سیستمعامل و شاید هم بیشتر از آن را دارد.
•نظر شما در مورد فایرفاکس چگونه است؟ عامل موفقیت نسبی آن چه بود؟
من با اینکه میدانم اکنون هم بیشتر افراد از اینترنت اکسپلورر استفاده میکنند اما باز هم فایرفاکس را بسیار موفقتر از قبل میبینم. فایرفاکس این موفقیت را از ایدههای نویی دارد که در پیادهسازی آن به کار گرفته شده است. ایدههایی مثل باز شدن چند صفحه در یک مکان و امکان Drag Drop کردن نوشتهها در نقاط مختلف صفحه که از نظر من ایدههای بسیار جدید و جالبی بوده است.